Heb je een vraag? Mail of bel ons!0515 57 24 90
Uw website beveiligen met ssl

Uw website hoger in Google door SSL beveiliging

18-05-2017

Voor een goede website en webshop is het tegenwoordig belangrijk dat uw website bezoekers met een veilig gevoel hun gegevens achterlaten op uw website. Of dit nu om betaalverkeer gaat of andere privacy gevoelige zaken zijn, zoals een contactformulier. Om dit te realiseren is een SSL certificaat onmisbaar.

 

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Socket Layer en is een protocol dat een beveiligd kanaal voorziet tussen twee computers, bijvoorbeeld met elkaar verbonden via internet. Een webbrowser maakt hiermee dus een versleutelde verbinding met de server van de website, zodat niemand deze communicatie kan “afluisteren”.  Een beveiligde website is te herkennen aan het groene slotje in de adresbalk en voor de websitenaam https:// in plaats van http://.

 

SSL en wetgeving

Er zijn maar weinig websites die geen persoonsgegevens verzenden. Sinds recente wetgeving is het verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat. U kunt de volledige tekst van de Wet bescherming persoonsgegevens nalezen op: http://www.justitie.nl/onderwerpen/opsporing_en_handhaving/wbp/

 

Waarom heeft u een SSL-certificaat nodig?

Een belangrijk onderdeel van SSL is dat iedere bezoeker kan zien wie de eigenaar is van een website: de identiteitscontrole of validatie. Een SSL-certificaat is het bewijs dat u deze validatie met succes hebt doorstaan.  Uw website krijgt na deze controle een officieel digitaal certificaat, dat is ondertekend door een onafhankelijke derde partij, de Certificate Authority (of CA). Door dit certificaat kunnen alle bezoekers zien dat hun gegevens veilig zijn, waardoor uw website of webshop vertrouwen uitstraalt.

 

Hogere Google notering door SSL

Naast vertrouwen biedt het hebben van een SSL verbinding meer voordelen. Een website met een certificaat wordt door Google beloond met een hogere positie in de zoekresultaten. Op dit moment weegt het nog niet heel zwaar mee als rankingsfactor, maar de verwachting is Google hier binnenkort meer consequenties aan gaat verbinden (HTTPS everywhere). De reden dat Google online veiligheid hoger op de prioriteitenlijst heeft gezet, is dat Google haar gebruikers wil beschermen tegen hackers die via open netwerken je online gedrag kunnen traceren en misbruiken. Google wil dit door middel van dataversleuteling tegengaan.

Uw website beveiligd met SSL voor maar € 69,- per jaar

Wilt u uw website beveiligen? Maak dan gebruik van deze aanbieding en wij installeren het SSL-certificaat helemaal gratis, normaal 90 euro. Deze actie geldt alleen voor SSL-certificaten die u bij ZWF ontwerp heeft besteld.

 

Wilt u uw website beveiligen of heeft u een vraag?
Bel 0515 572490 of stuur een e-mail naar info@zwf-ontwerp.nl

Alle voordelen SSL-certificaat op een rij:

  • Google plaatst websites met SSL-certificaat hoger in de zoekresultaten.
  • Met SSL wordt het internetverkeer tussen uw website en uw bezoekers afgeschermd en beveiligd.
  • De Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht u om de persoonsgegevens van uw bezoekers te beveiligen.
  • SSL biedt zichtbare beveiliging in de webbrowser, waardoor uw website vertrouwen uitstraalt.
  • Voor webshops kan een SSL-certificaat leiden tot meer transacties.

Send this to friend