Heb je een vraag? Mail of bel ons!0515 57 24 90

Is het belangrijk om uw website te beveiligen met een SSL-certificaat?

28-03-2018

De nieuwste versies van de internetbrowsers Google Chrome (versie 56) en Mozilla Firefox gaan hun gebruikers voortaan waarschuwen voor onveilige websites zonder SSL-certificaat. Het uitgangspunt van Google hierbij is dat alle websites beveiligd moeten zijn met HTTPS. Of het nu gaat om een website met alleen een contactformulier of een webshop waarbij alle contactgegevens afgegeven moeten worden.

Meer dan 86% van de websites in Nederland die privacygevoelige informatie verwerken zijn niet beveiligd met een SSL verbinding. Dit blijkt uit een gecombineerd onderzoek van MKB Servicedesk en SIDN gehouden na analyse van bijna 780.000 zakelijke .nl websites.

 

Wat is SSL?

Een met SSL beveiligde website herkent u aan het groen slotje in de adresbalk van uw  internet browser. Dit geeft aan dat de verbinding is beveiligd en alle informatie tussen de website en websitebezoeker versleuteld wordt verstuurd. Op die manier kan dit niet onderschept of afgeluisterd worden.

Strengere wetgeving

Door steeds strenger wordende privacy regels is het belangrijk dat uw website voldoet aan de gestelde eisen. In de Wet bescherming persoonsgegevens (hoofdstuk 2, artikel 13) staat vermeld dat het voor bedrijven verplicht is om persoonsgegevens via het internet beveiligd te versturen doormiddel van een SSL-certificaat.

 

Positieve invloed op SEO

Zoals we al eerder schreven heeft een SSL-certificaat ook positieve invloed op een betere vindbaarheid van je website in zoekmachines (SEO). De reden dat Google online veiligheid hoger op de prioriteitenlijst heeft gezet, is dat ze haar gebruikers wil beschermen tegen kwaadwillende die via open netwerken uw online gedrag kunnen traceren en misbruiken. Door de dataversleuteling (SSL) wil Google dit tegengaan.

Een andere reden om een SSL-certificaat te gebruiken is de betrouwbaarheid die dit uitstraalt naar de bezoekers toe. Dit kan een voordeel zijn ten opzichte van uw concurrentie.

Uw website beveiligd met SSL voor € 69,- per jaar

Wilt u uw website beveiligen? Maak dan gebruik van deze aanbieding en wij installeren het SSL-certificaat helemaal gratis, normaal 90 euro. Deze actie geldt alleen voor SSL-certificaten die u bij ZWF ontwerp heeft besteld.

 

Nog geen SSL-certificaat? Onderneem dan nu actie!

Het is een kwestie van tijd voordat jouw website als ‘Niet veilig’ wordt gemarkeerd in Google Chrome en Mozilla Firefox. Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. Bel 0515 572490 of stuur een e-mail naar info@zwf-ontwerp.nl

Alle voordelen SSL-certificaat op een rij:

  • Google plaatst websites met SSL-certificaat hoger in de zoekresultaten.
  • Met SSL wordt het internetverkeer tussen uw website en uw bezoekers afgeschermd en beveiligd.
  • De Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht u om de persoonsgegevens van uw bezoekers te beveiligen.
  • SSL biedt zichtbare beveiliging in de webbrowser, waardoor uw website vertrouwen uitstraalt.
  • Voor webshops kan een SSL-certificaat leiden tot meer transacties.

Send this to friend