Heb je een vraag? Mail of bel ons!0515 57 24 90
Voorbeeld van de website Hotel Wymerts

Uitgelicht: Nieuwe website Hotel Wymerts uit Workum

22-06-2017

Na een periode van ontwikkelen en optimaliseren is het dan zover en staat de nieuwe website van Hotel Wymerts online! De website heeft een uitgebreid boekingsmodule en is gemaakt in WordPress.  Met dit Content Management systeem kan de klant de website zelf gemakkelijk bijhouden.

Hotel Wymerts in Workum heeft sinds maart 2016 twee nieuwe eigenaren: Yvon Konijn en Ewald Overdijk, bekend van Pickwicks Steaks & Tapas uit Bolsward. Na de overname van het hotel is het succesvolle tapasrestaurant meeverhuisd en is nu pal naast het hotel gevestigd. Door deze nieuwe situatie kon verandering niet uit blijven. De uitstraling van de website van Pickwicks kwam compleet niet overeen met die van het hotel. Ook was de techniek verouderd en de website niet geschikt voor mobiele apparaten.

Om de look en feel van Hotel Wymerts meer in de lijn van Pickwicks te krijgen is er door ZWF ontwerp een compleet nieuw webdesign gemaakt. De uitstraling van de website is nu veel frisser en toegankelijker geworden. Mede door de nieuwe foto’s (Spoor Fotografie) geeft de website nu een veel realistischer beeld van het hotel. Ook worden de hotelkamers nu veel mooier gepresenteerd en nodigt het meer uit om er te overnachten.

Zoals alle nieuwe gebruiksvriendelijke websites is die nu ook geschikt gemaakt voor mobiele apparaten. Op een smartphone worden alle verschillende onderdelen overzichtelijk onder elkaar weergegeven, net als het nieuwe reserveringssysteem. Ook deze is nu volledig geïntegreerd in de website, waardoor het aantal boekingen via de website zal gaan stijgen.

SEO migratieplan
Bij deze verandering is zowel de hotelnaam als domeinnaam veranderd: van Hotel aan de Wymerts naar Hotel Wymerts. Iets wat vaak vergeten wordt is dat zo’n naamswijziging grote invloed heeft op een goede vindbaarheid in zoekmachines.  Wanneer er niet een goed uitgewerkt SEO migratieplan is zullen alle opgebouwde waardes verloren gaan. Het gevolg hiervan is een gigantische daling van posities (ranking) in de zoekmachines en dat wil je natuurlijk niet.

Om dit te voorkomen is er twee maanden voorafgaande aan de verhuizing begonnen met het opstellen van een SEO migratieplan. Eén onderdeel is het monitoren van al het verkeer naar de oude website waarbij de belangrijkste pagina’s in kaart worden gebracht. Op basis hiervan hebben we een nauwkeurig beeld gekregen om de vervolg stappen te maken. Na de lancering wordt bijvoorbeeld al het verkeer vanuit de zoekmachine middels een redirect naar de juiste locatie doorgestuurd in de nieuwe website.

Om er helemaal zeker van dat de opgebouwde waardes van webpagina’s niet vervallen hebben we de verhuizing direct bekend gemaakt bij Google. Dit is gedaan via een speciaal daarvoor bestemde migratietool. Hierdoor weet de grootste zoekmachine van de wereld direct waar de nieuwe website staat.

 Kijk voor het resultaat snel op: www.hotelwymerts.nl

Is uw website ook toe aan vernieuwing?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen u graag!


Send this to friend