Heb je een vraag? Mail of bel ons!0515 57 24 90
7 tips voor uw Facebook bedrijfspagina

7 Tips voor uw Facebook bedrijfspagina

23-07-2017

Veel bedrijven beschikken al over een eigen Facebook bedrijfspagina, maar weten niet hoe ze hier meer uit kunnen halen. Het regelmatig plaatsen van nieuwe berichten is naast het vergroten van betrokkenheid een erg belangrijke factor voor een betere vindbaarheid. Daarom geven we u 7 tips hoe u meer resultaat uit uw Facebook bedrijfspagina kunt halen. Heeft u er nog niet een, lees dan hier onze handleiding voor het maken van een bedrijfspagina op Facebook.

Tip 1: Laat zien wie uw bedrijf is

Zorg ervoor dat een bezoeker voldoende informatie kan vinden over uw organisatie. Denk hierbij aan een omschrijving van uw ondernemen, uw producten en diensten, contactgegeven en link naar uw website. Gebruik hierbij ook een goede profielfoto, bijvoorbeeld een logo van uw bedrijf.

Tip 2: Gebruik een goede omslagfoto

Het meest opvallende onderdeel van uw Facebook bedrijfspagina is de achtergrondfoto. Deze geeft direct een goede eerste indruk. Immers, een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden! Denk hierbij aan een foto van uw bedrijfspand, teamfoto of producten. Heeft u vragen waaraan een geschikte omslagfoto aan moet voldoen? Mail of bel en ZWF ontwerp kan u hierin voorzien van een goed advies.

Tip 3: Nodig vrienden uit om uw bedrijfspagina leuk te vinden

Uw bedrijfspagina is aangemaakt met uw persoonlijk profiel. Daarom kun u via uw bedrijfspagina gemakkelijk vrienden uitnodigen om uw bedrijfspagina leuk te vinden.

  • Ga naar met de muisaanwijzer onder uw omslagfoto naar Meer.
  • Selecteer Vrienden uitnodigen
  • Klik op Zoek in alle vrienden om een lijst te selecteren of typ de vriendnaam
  • Klik op Uitnodigen naast de personen die u wilt uitnodigen

Tip 4: Plaats regelmatig verschillende soorten berichten

Nadat u een bedrijfspagina heeft wilt u bezoekers en volgers op de hoogte houden van waar u mee bezig bent. Dit kunnen berichten zijn over dagelijkse werkzaamheden, het afronden van een nieuw project of een actie of aanbieding van een product. Wees in uw beschrijving beknopt en nauwkeurig.

Tip 5: Maak veel gebruik van afbeeldingen

Het beste is om een bericht te ondersteunen met een mooie afbeelding. Uit onderzoek blijkt dat berichten met een afbeelding vaker worden bekeken en gedeeld.

Tip 6: Zorg voor interactie met uw doelgroep

Wanneer u beschikt over een eigen bedrijfspagina op Facebook gaat het om een goede communicatie met uw doelgroep. Stel bijvoorbeeld vragen aan uw volgers en reageer op geplaatste reacties. Bijvoorbeeld “Welk product vindt u het mooist?” Hiermee creëert u meer betrokkenheid en verhoogd u de interactie. Een actieve interactie is dan ook belangrijker dan het alleen verzamelen van likes.

Tip 7: Kies de beste dag en tijdsstip uit

Naast bovenstaande punten is de timing van het plaatsen van een bericht ook erg belangrijk. Het aantal likes, shares en reacties hangen namelijk ook af van het tijdstip waarop het bericht is geplaatst. Facebook kan namelijk maar een beperkt aantal berichten tonen op iemands tijdlijn.

Het bedrijf BuzzSumo heeft meer dan 1 miljard Facebookberichten geanalyseerd en is tot de conclusie gekomen dat het beste tijdstip voor het plaatsen van berichten tussen 19:00 en 23:00 uur is. Rond die periode worden gemiddeld gezien de minste berichten geplaatst, dus vallen nieuwe berichten meer op. U kunt berichten inplannen op tijd, zodat deze automatisch worden geplaatst.

Voordat je een bedrijfspagina kunt aanmaken moet je beschikken over een eigen persoonlijk Facebookprofiel. Wanneer u hier nog niet over beschikt, kunt u deze hier aanmaken.

 

En hoe nu verder?

We gaan er vanuit dat deze tips u verder helpen om uw aanwezigheid op Facebook te versterken. Heeft u ook een goede Facebooktip? Deel deze dan als opmerking onder dit bericht.

Benieuwd hoe u meer uit uw Facebook bedrijfspagina kunt halen?

ZWF ontwerp kan u hierbij verder helpen. Bijvoorbeeld bij het aanmaken van een advertentie gericht op een specifieke doelgroep. Met een advertentie op Facebook bereik je namelijk veel potentiële klanten.

Informeer naar de mogelijkheden en ontvang vrijblijvend advies. Bel 0515 572490 of stuur een e-mail naar info@zwf-ontwerp.nl


Send this to friend